Advanced Open Water Diver

Na het behalen van het Open Water brevet bestaat de mogelijkheid om je duikvaardigheden verder uit te breiden door je in te schrijven voor de PADI Advanced cursus. Deze cursus bestaat uit een gevarieerd aanbod van verschillende duiken en is vooral gericht op de praktijk. Tijdens de Open Water cursus heb je de basisvaardigheden geleerd van het duiken maar net als na het behalen van je rijbewijs, moet je ervaring opbouwen. Door onder verschillende omstandigheden onder begeleiding te duiken wordt je geholpen met het ontdekken van de wereld onder water.

De PADI cursus Advanced Diver is opgebouwd uit 5 verschillende duiken/modules, waarbij je de keuze hebt uit 16 verschillende “Adventure” duiken.
Van deze 5 duiken zijn er 2 verplicht en de overige 3 duiken zijn vrij te kiezen uit de resterende 14 Adventure duiken.
De verplichte duiken zijn: de Diepduik en de Navigatieduik.
Om in aanmerking te komen voor het Advanced Diver brevet moet je deze 2 duiken en 3 andere Adventure duiken succesvol hebben afgerond. Er staat geen tijdslimiet voor, wat betekent dat je zelf mag weten in welk tempo je de 5 duiken doet. Na de laatste duik kan het Advance diver brevet worden aangevraagd.

Iedere module/duik bestaat uit het behandelen van een hoofdstuk uit het PADI boek Adventures in Diving en aansluitend een duik. Als cursist krijg je de DVD kid met daarin een DVD en het boek Adventure in Diving. Voor iedere duik moet je het hoofdstuk, waarin de duik behandeld wordt, thuis bestuderen en van dat hoofdstuk de herhalingsvragen maken.

Tijdens de les worden deze herhalingsvragen besproken en krijg je nog verdere uitleg. Daarna staat de duik gepland. In principe staat het vrij om voor jezelf een keuze te maken aan welke Adventure duiken je wilt meedoen. Uitzondering hierop vormen de 2 verplichte duiken.

Met het PADI Advanced Diver brevet kun je overal vrij duiken en kun je waar ook ter wereld genieten van je hobby tijdens je vakanties.
Voor het komend verenigings jaar hebben wij een 8-tal duiken geselecteerd:

1. Navigeren
2. Diepduik
3. Peak Performance Buyonce
4. Bootduik
5. Opsporen en bergen
6. Nachtduik
7. Multilevelduiken
8. Stromingsduiken

Een korte uitleg:
Navigatieduik: je leert je kompas gebruiken om ook onder water de weg te kunnen vinden en na je duik weer bij het beginpunt uit te komen.

Diepe duik: je leert verantwoord dieper te duiken dan jouw limiet van het Open Water brevet en te kijken hoelang je op die diepte mag blijven (hoe lang is je bodemtijd).

Opsporings en bergingsduik: je kunt allemaal wel eens wat kwijtraken tijdens het zwemmen of duiken. Je leert om deze zaken op te sporen en te bergen (= boven water te brengen).

Nachtduik: het donkere water straalt geheimzinnigheid uit, maar er is een heel actief onder waterleven en dat moet je gezien hebben.

Multilevelduik: tijdens een duik duik je op verschillende diepte niveaus. Wat betekent dit voor het gebruik van je tabel of de eRDP.Diepteverschillen zijn drukverschillen; hoe ga je hiermee om?

Bootduik: je leert meer over de boot zelf en welke belangrijke veiligheidsuitrustingen aanwezig moeten zijn en hoe duik ik op een goede manier vanaf de boot.

Stromingsduik: hoe moet je omgaan met stroming door getijden, hoe moet je zo’n duik plannen en voer je die uit.

Peak Performance Buoyancy (PPB): het verbeteren van je drijfvermogen door een comfortabel ademritme om sierlijk door het water te kunnen bewegen en altijd handig om scherpe foto’s te maken.

Heb je al een tijdje niet meer gedoken, maar je wilt wel deelnemen aan de Advanced cursus of je weet niet meer precies hoe de tabel werkt? Geen probleem, de tabel wordt opnieuw in de cursus besproken en met een proefduik weet je weer hoe het gaat.

Welke voorwaarden wordt er aan de cursist gesteld:
– Minimaal 12 jaar zijn
– (Junior) Open Water brevet bezitten (PADI, IDD of een vergelijkbare organisatie)
– Een geldige medische keuring maximaal 1 jaar oud
– Volledige duikuitrusting (evt. kan materiaal gehuurd worden)
– Er is een maximum van 12 personen per keer.

Inschrijven: 

Inschrijving is pas definitief wanneer je 50% van het totale cursus geld heb voldaan, zie ook het inschrijfformulier.

Mocht je belangstelling hebben? De cursusdata en het aanmeld formulier vindt je hieronder aan.

Namens het instructeursteam La Rana.

Cursusdata 2020

CursusData 2021Opmerkingen
AOW - DiepduikTheorie Online
AOW - DiepduikBuitenduik
AOW - Navigatie duikTheorie Online
AOW - Navigatie duikBuitenduik
AOW - Peak Performance Buoyancy (PPB)Theorie Online
AOW - Peak Performance Buoyancy (PPB)Buitenduik
AOW - NachtduikenTheorie Online
AOW - NachtduikenBuitenduik
AOW - Zoeken en BergenTheorie Online
AOW - Zoeken en BergenBuitenduik

Aanmelden