Rescue Diver

De rescue cursus is een zeer leerzame cursus. Je gaat met deze cursus je grenzen ontdekken en je grenzen misschien ook wel verleggen. Met de open water cursus was je alleen maar met jezelf bezig en met de advanced cursus leerde je dan ook om naar je buddy te kijken. Met de rescue cursus leer je naar de groep kijken. Waar kunnen problemen ontstaan en moet ik daar op ingrijpen of kan ik dat later doen. Met deze cursus leer je hoe je dat moet gaan doen en daar gaan we dan ook verschillende oefeningen voor doen. Vergis je niet dit kan een intensieve cursus zijn. Kortom je bent al semi professioneel bezig als je het rescue brevet heb gehaald.

De toelatingseisen zijn:
– Minimale leeftijd van 16 jaar.
– In het bezit van het advanced brevet.
– Geldige medische keuring (maximaal 1 jaar oud).
– 10 gelogde duiken na het behalen van het advanced brevet.
– In het bezit van het medical trained brevet. (maximaal 2 jaar oud).
– Veel zin om deel te nemen aan de cursus.

EFR incl. AED:
Deze cursus is voor iedereen geschikt voor zowel duikers als niet duikers. De medical trained is een EHBO waar men in het dagelijkse leven ook wat aan heeft. Uiteraard wordt er hier natuurlijk meer aandacht gegeven aan het duiken. Aan het eind van de medical trained opleiding wordt er ook verteld hoe men zuivere zuurstof kan toedienen aan een patiënt. Alleen het geven van de zuivere zuurstof is een aparte opleiding en pas als je deze gevolgd heb mag je zuurstof geven bij een duikongeval

De toelatingseisen zijn:
– Minimale leeftijd van 12 jaar.
– Geen duikbrevet noodzakelijk.

De planning voor de rescue opleiding:
De eerste drie dagen wordt in de ochtend een stukje theorie gegeven en hierna de praktijk in het water. De laatste dag gaan we scenario’s draaien en gaan we wat we geleerd hebben in de praktijk brengen. Het laatste weekend staat als reserve. Deze kan dan worden gebruikt als er in de andere weekenden vertraging opgelopen is. Dit kan door het weer zijn of door de watertemperatuur of iets dergelijks. Voor de scenario dag is het mogelijk je als vrijwilliger op te geven om als slachtoffer te spelen. Hiervoor moet je wel een ervaren duiker zijn. Dit kan ook een open water zijn met minimaal 40 vrije duiken.

Het cursus bedrag is inclusief boek en tabellen en uiteraard twee gezellige en leerzame dagen.
Om te e-mailen met vragen, of om je aan te melden klik hier.
Voor de data zie de agenda.

De planning van de medical trained cursus en oxygen provider cursus:
De medical trained opleiding geef ik het liefst bij iemand thuis, de sfeer is hierdoor een stuk gemoedelijker. Tevens kan je deze opleiding ook combineren tijdens je rascue opleiding, hiervoor hebben we een aantrekkelijke combie prijs.

Het cursus bedrag is inclusief boek en tabellen en uiteraard gezellige en leerzame dag.
Om te e-mailen met vragen, of om je aan te melden klik hier.
Voor de data zie de agenda.

Inschrijving is pas definitief wanneer je 50% van het totale cursus geld heb voldaan, zie ook het inschrijfformulier.